OsciloskopiPrijenosni osciloskopi za industrijsko održavanje

Pristupačni i pouzdani osciloskopi

Osciloskopi za napredne korisnike

10 STVARI KOJE TREBATE UZETI U OBZIR PRI ODABIRU OSCILOSKOPA

  • Frekvencijski opseg: Definira frekvencijski opseg u kojem osciloskop može precizno izmjeriti signal. Koristite pravilo ‘five times rule’: Dakle, frekventni opseg osciloskopa bi trebao biti 5 puta veći od maksimalne frekvencije signala koji se mjeri.
  • Dovoljan broj ulaznih kanala: što više kanala, to bolje – ali uz veći broj ulaznih kanala raste i cijena osciloskopa. Broj kanala ovisi o aplikaciji mjerenja.
  • Uzorkovanje osciloskopa: od toga zavisi koliko detalja signala koji se mjeri osciloskop može uhvatiti. Opet se preporučuje da se koristi ‘five times rule’: koristite uzorkovanje koje je 5x veće od najveće frekvencije signala koji se mjeri.
  • Vrijeme uspona (Rise Time): što je brže vrijeme uspona, to se točnije prikazuju detalji prelaznih procesa. Brzo vrijeme uspona je također bitno za precizno mjerenje vremena.
  • Odgovarajuće sonde: frekventni opseg mjernih sondi mora odgovarati frekventnom opsegu osciloskopa (koristite ‘five times rule’ pravilo).
  • Trigger: Trigger omogućuje stabilan prikaz signala. Da biste snimili anomalije, koristite osciloskop koji nudi napredno okidanje (trigger).
  • Dužina zapisa: ukupan broj mjernih točaka u valnom zapisu. Osciloskop može spremiti samo ograničen broj uzoraka, tako da, u principu, to je veća dužina zapisa, to bolje.
  • Napredni alati: traženje grešaka u signalu može biti kao traženje igle u plastu sijena. Osciloskop treba imati alate koji automatiziraju proces traženja grešaka. Npr. funkcije zoom, play&pause, marks ...
  • Automatska mjerenja: olakšavaju numerička mjerenja. Većina današnjih osciloskopa omogućavaju automatska mjerenja preko tipke na prednoj strani ili menija na zaslonu.
  • Jednostavan za korištenje: osciloskop mora biti jednostavan za korištenje, čak i za povremene korisnike. AUTOSET i / ili standardna tipka za trenutno podešavanje. Osciloskop mora biti pouzdan i da brzo reagira na promjenu događaja.


Osciloskopi su elektronski mjerni uređaji, koji omogućavaju promatranje promjena napona signala u odnosu na vrijeme. Glavna prednost osciloskopa je grafički prikaz signala: Ako voltmetar pokazuje potpuno neočekivan napon, osciloskop može otkriti oscilacije napona. Prikazuje se točan oblik, vrijeme i veličina impulsa.
U našem programu imamo osciloskope proizvođača: Keysight, Yokogawa, GW Instek, Siglent.Prijenosni osciloskopi za industrijsko održavanje

Što je Scopemeter®? Da li je to multimetar, osciloskop, zapisivač/snimač parametara, nešto između ili sve to i još mnogo toga? Sve o prijenosnim osciloskopima ili Fluke Scopemetrima možete pročitati ovdje.

Prijenosni 2-kanalni osciloskop za jednostavno svakodnevno industrijsko održavanje, gdje nije dovoljno samo mjeriti, nego je potrebno vidjeti oblik izmjerenih signala za potpuno razumijevanje problema

Prijenosni 2/4-kanalni osciloskopi za napredno industrijsko održavanje, servisne radionice i razvojne laboratorije, gdje su potrebni brzi i učinkoviti osciloskopi sa mogućnošću detaljne analize signala...Prikaži proizvode (2-kanalni), Prikaži proizvode (4-kanalni)Pristupačni i pouzdani osciloskopi

Kvalitetni, pouzdani i cjenovno pristupačni 2-kanalni osciloskopi opsega do 150 MHz.
Oni su dizajnirani prvenstveno za upotrebu u obrazovne svrhe, kao i za testiranje raznih aplikacija u industrijskom okruženju i radionicama. Više informacija o modelima koji su na raspolaganju možete naći...Prikaži proizvodeOsciloskopi za napredne korisnike

Osciloskopi za profesionalnu upotrebu frekventnog opsega do 500 MHz i do 8 ulaznih kanala. Njihovi glavni kvaliteti su visoka preciznost, brz odgovor na različita okidanja, velika memorija, jednostavna nadogradnja i user-friendly sučelje za kompleksna mjerenja. Više informacija o modelima koji su na raspolaganju možete naći ovdje.