Pošalji upit

Telekomunikacijski instrumenti i alati


Bakrena ožičenja

Optička ožičenja

Wi-Fi mreže

Aktivna LAN mreža

Testne slušalice

Usluge u LAN/WAN i CATV mrežama

Bakrena strukturna LAN ožičenja

Mjerna oprema za certificiranje, kvalifikacijske aplikacije (provjera podobnosti) i testiranje bakrenih ožičenja. Certificiranje ožičenja osigurava, da instalirani kablovi imaju urednu propusnost i performanse potrebne za rad, prije nego što instalirate druge aktivne mrežne uređaje.
Pri instalaciji novih veza ili pri dijagnozi potojećeg ožičenja, testiranje ima važnu ulgu. Ti testovi billježe mjerenja kao što su dužine parova, wiremap, otpornost, prigušenje petlje, preslušavanje parica, itd.
Mjerna oprema može se podijeliti u četiri skupine:
  • Certificiranje – osigurava sukladnost s industrijskim standardima(TIA, EN50173, IS11801, idr.)
  • Kvalifikacija – utvrđuje, da li su postojeći kablovi podržavaju određene brzine mreže i tehnologije (aplikacije kao što su. 100-BaseT, 1000Base-T, VoIP, ...)
  • Potvrda – potvrda, da su kablovi pravilno priključeni (wiremap) te dužina parica
  • PoE – certificiranje instalacije za ispravan rad PoE uređaja
Certificiranje ožičenja
Pošalji upit
Mjerna oprema za certificiranje ožičenja je najviša razina koja pruža kvalitetna ožičenja. Certificiranje je preduvjet za izdavanje jamstva ožičenja, a krajnji korisnik potvrđuje izvedeno ožičenje prema zahtjevanom standardu (EN,ISO,TIA,...)
Prikaži proizvode za bakrena strukturirana ožičenja
Prikaži proizvode za optična strukturirana ožičenja

Kvalifikatori ožičenja
Instrumenti za osiguranje kvaliteta ožičenja omogućuju na temelju izvedenih testova potvrditi djelovanje aplikacije. To ne znači da bi aplikacija stvarno djelovala bez grešaka pri prijenosu podataka, međutim to je jamstvo da će aplikacija raditi

Provjera ožičenja
Testerji ožičenja s kateremi je možno preveriti pravilnost povezave zaključenih paric ter njihovo dolžino. Bolj napredni testirai omogočajo določanje mesta napake na kablu (prekinjenja parica, kratek stik, ...)

Pretraživanje parica
Pretraživanje bakrenih parica pomoću analognih i digitalnih pretraživača parica

Alati
Razni profesionalni alati za obradu optičkih kablova i njihovo zaključenje na različitoj pasivnoj opremi

TDR (reflektometri)
Določane mesta napak na bakernih vodnikih za komunikacije in signalizacijo


Optička strukturirna ožičenja i optičke komunikacije

Oprema za područje optičkih povezivanja uključuje pored alata, opremu za zavarivanje i različitu mjernu opremu. Mjerna oprema se dijeli na opremu za osnovno pregledanje i čišćenje, jednostavne testere za ispravljanje pogrešaka, mjerače izvora snage, optičke reflektometre (OTDR), sve do mjerne opreme za certificiranje i analizu optičkih povezivanja.Certificiranje ožičenja
Pošalji upit
Mjerna oprema za certificiranje ožičenja je najviša razina koja pruža kvalitetna ožičenja. Certificiranje je preduvjet za izdavanje jamstva ožičenja, a krajnji korisnik potvrđuje izvedeno ožičenje prema zahtjevanom standardu (TIA/ANSI, IEC,...)

Uređaji za upuhivanje optičkih vlakana
Pošalji upit
Uređaji za upuhivanje optičkih vlakana od backbone mreže do FTTx tehnologije. Za više informacija pogledajte web stranicu proizvođača Fremco.

Spajanje vlakana
Spajanje vlakana se može uraditi na dva načina, mehaničkim ili fuzijskim putem. U programu nudimo fuzijske splicere proizvođača Furukawa (Fitel), koji omogućuje spajanje vlakana s poravnatim centrom zglobova za spoj s najmanjim slabljenjem i najboljoj snazi spajanja

Alati
Razni profesionalni alati za obradu optičkih kablova i njihovo zspajanje na različitu pasivnu opremu

Oprema za čišćenje
Čišćenje optičkih vlakana je vječna tema DA ili NE. U stvari potrebno je svako optičko vlakno očistiti pred instalaciju. U prodajnom programu ćete pronaći sve potrebno za čišćenje optičkih vlakana

Identifikatorji živega vlakna
Identifikator aktivnih vlakana omogućuje nam da budemo sigurni da se vlakno koje želimo isključiti ne koristi. Taj se postupak izvodi na samom kabelu bez potrebe za odspajanjem

Izvori svijetlosti, mjerači snage
Mjerenje slabljenja ili optičke snage na optičkim vlaknima je kriterij za dijelovanje aplikacije ili mreže kao što su telekomunikacijska CATV, FTTx, PON, CWDM ili POF. Postoji mnogo mjerne opreme u različitim konfiguracijama za jedno ili više vlakana.
Pregledanje vlakana
Prije instaliranja optičkih vlakana, potrebno se je uvjeriti da je vlakno ferule stvarno čisto. Za tu svrhu nudimo jednostavne mikroskope i kamere za pregledanje, kao i kameru za certificiranje optičkih konektora

OTDR (optični reflektometri)
Pošalji upit

Optički reflektometri (OTDR) i lokatori kvara se koriste za testiranje kvaliteta veze i otklanjanje grešaka. OTDR i lokatori kvara su dostupni za jedno i više vlakana, uključno s FTTx i PON.
OTDR provjerava optičko povezivanje sa jednog kraja, prikaže trag (trace) i razne događaje, kao što su spojevi, priključci(konektori), mikro i makro bendovi na kraju vlakna. Napredni OTDR imaju mogučnost nadogradnje s izvorom svijetlosti i mjeračem snage, te lokatorom greške

Analizatorji optičnega spektra (OSA)
Pošalji upit
Optički spektrometar (spektralni analizator) je spektrometar za vidnu svijetlost i sa njom povezano elektromagnetno djelovanje. Sa njim se lako može mjeriti spektar emisije (izvora svijetlosti) i apsorpcijski spektar.


Testne slušalice

Analogne i digitalne slušalice za provjeru rada telefonskih parica.Wi-Fi mreže

Pošalji upit
Planiranje, rješavanje problema, optimizacija i sigurnost su sastavni dio kvalitetne Wi-Fi mreže. U ponudi imamo alat za planiranje, analizu i pružanje sigurnosti Wi-Fi mreže kako bi se osigurao efikasan, dinamičan rad u skladu sa standardima Wi-Fi mreža...


Aktivna LAN mreža

Pošalji upit
Lan mreža je sastavljena iz više elemenata, tako da je ispravljanje grešaka u takvom okruženju teže. Najčešći problemi ovih mreža su problem sa vezom i male brzine mreže. Rješavanje problema je podijeljeno na sljedeća područja:
- Fizički sloj; Bakar, vlakna ili Wi-Fi
- Network Layer: Ethernet i IP
- Sklopke i VLAN
Usluge u LAN / WAN i CATV mrežama

Pošalji upit
Osiguravanje kvalitete usluge preko LAN, WAN ili CATV mreže je presudno. Stoga je u tim mrežama potrebno izmjeriti izvedbu prema preporukama poput RFC2544, Y.1564, BERT, uzvodno na CATV i drugim parametrima kako bi se potvrdio zahtjev naručitelja (SLA). Rješenja koja predstavljamo omogućuju osnovna mjerenja do analize više protokola, od Etherneta 1/10/40 / 100G do 400Gb, Fibre Channel, klasične SDH / PDH mreže, CATV.